Informatikai megoldásokat nyújtunk vállalkozások számára.

A Holnap Munkakörnyezete

2
jan

A Holnap Munkakörnyezete

A holnap munkakörnyezete

/Informatikus szemszögből/

Lássuk be kevés olyan rendíthetetlenül és gyorsan fejlődő iparág van manapság, mint az informatika. Ha belegondolunk milyen volt akár csak 5 vagy 10 évvel ezelőtt az internet, vagy milyenek voltak az eszközök, amiket használtunk szembetűnő a változás. Ki emlékszik még a táska méretű telefonokra?

Elképzeltem, hogy milyen munka környezetet lehet már ma is kialakítani, ha kihasználjuk a rendelkezésre álló eszközöket és lehetőségeket.
A munkából kifolyólag már sok vállalkozásnál és irodában jártam, így sikerült valamekkora rálátást szerezni, hogy milyen munkakörnyezetbena vállalkozások. A legtöbb helyen a klasszikus irodai környezetet találni, azaz klasszikus számítógépeket, (ronda fekete/krémszínű doboz, stb..) embereket, akik meghatározott munkaidőben bemennek „dolgozni”, szöveg szerkesztenek, táblázatot kezelnek, számlázó programokat, ügyviteli, vállalatirányítási rendszerekkel dolgoznak, adatot rögzítenek, és ehhez hasonló dolgokat végeznek.
Az fenti tevékenységeket kiszolgáló rendszerek általában a cégnél találhatóak, jobb esetben ez szerver vagy szerverek, de legalábbis létezik valamilyen központosítás.

A helyzet az, hogy ez már ma is lehetne sokkal rugalmasabb és korszerűbb.  Lássunk példának egy olyan munkahelyet, amit akár már ma is megvalósítható.

Hogy néz ki a helyszín?

A helyiségek kényelmesek, világosak, nincs „kábel dzsungel” és ormótlan számítógépek, csak esetleg 1-1 nagyobb monitor néhány asztalon. Nem kötelező az irodában lenni, viszont egy alap infrastruktúrát megtalálhatunk bent, pl. nyomtatókat.

modern-office

Milyen eszközöket használhatunk?

A kollégák mobil eszközöket, notebookokat, vagy notebookká alakítható tábla gépeket, mobil telefonokat használnak. Így bármikor hozzáférnek a szükséges adatokhoz, e-mailekhez, fájlokhoz.
Könnyen tarthatnak egy virtuális értekezletet akár képpel, hanggal, bárhol is legyenek.
Így létrejön egy kényelmes és rugalmasan használható munkakörnyezet ahol felszabadultabban és kényelmesebben tudja az ember a munkáját végezni.