Informatikai megoldásokat nyújtunk vállalkozások számára.

Felhőszolgáltatások

Felhő Megoldások

A felhő alapú számítástechnika az informatikai szolgáltatások nyújtásának és felhasználásának egy módja. Napjainkban számottevő aktualitásra tett szert, mint az informatikai szolgáltatások kiszámítható és tervezhető költséggel történő beszerzésének egy módja.

A felhő alapú szolgáltatások jó alternatívái lehetnek a saját forrásból történő informatika beszerzésének és üzemeltetésének. Többféle megvalósítás létezik, melyek különböző szolgáltatásokat nyújtanak. Jellemzően a felhő alapú szolgáltatások a következő négy kategória valamelyikébe esnek:

A publikus felhő megoldások tipikusan internet alapú szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik az igény szerinti, vagy mért egység alapján számlázott felhasználói hozzáférést számítási vagy tárolási kapacitáshoz, illetve szoftver alkalmazásokhoz. Ezen alkalmazásokat nem helyben, hanem biztonságos távoli adatközpontokban tárolják és futtatják. Jellemző, hogy több cég használhatja ugyanazokat az alkalmazásokat, melyek a felhasználás helyén egyéni igényekhez igazíthatóak. Az alkalmazások által használt adatok nincsenek megosztva, és továbbra is bizalmasak maradnak. Néhány felhő alapú megoldásokat nyújtó szolgáltató nem az interneten, hanem biztonságos privát kapcsolaton keresztül biztosít hozzáférést a publikus felhő megoldásokhoz, ezáltal még magasabb szintű szolgáltatást nyújtva üzleti ügyfeleinek.

A privát felhő megoldások dedikált szolgáltatások (vagyis nincsenek megosztva másokkal, mint a publikus felhő szolgáltatások), és a működtető vállalat saját adatközpontjában tárolódnak és futnak, vagy csak az adott vállalat számára fenntartott erőforrásokon egy szolgáltatói adatközpontban. A privát felhők hatékonyan biztosítják az adott vállalat igényei szerinti virtualizációt, és a szolgáltatások automatizálását, kizárólag a vállalkozás saját igényeire szabva, másokkal nem osztozva.

A közösségi felhők olyan privát felhők, melyeket több szervezet használ egymás között megosztva. Általában egy bizonyos közösségből, vagy közös célok alapján teszik ezt. Ilyen lehet az akadémiai kutatás, vagy nyilvános szolgáltatások futtatása. Csakúgy, mint a publikus felhők, a közösségi felhők többvállalatos megoldások (az alkalmazások megosztottak, de az adatok nem).

A hibrid felhő megoldások a publikus, privát, és közösségi felhők egyes, vagy összes tulajdonságaival rendelkező felhők, melyek további rugalmasságot biztosítanak az olyan vállalkozások számára, amelyek pl. magas fokú katasztrófa elleni védelmet, szezonálisan nagy forgalmú programok futtatásához való időleges erőforrást, vagy nem termelési szolgáltatásokat, mint például tesztelést vagy fejlesztést igényelnek.

A következő szakkifejezés-gyűjteménnyel segíteni szeretnénk önnek többet megtudni a felhő alapú számítástechnikáról, és könnyen érthető szavakat használva leírni az egyek kifejezéseket.

 Felhő alkalmazások: Szoftver alkalmazások amelyek nem helyi számítógépekre vannak telepítve, hanem a felhőn keresztül elérhetőek.
Felhő tárhely: Egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi a cégek számára, hogy egy saját telephelyükön kívüli helyre mentsék az adataikat.
IaaS: “Infrastructure as a Service,” vagyis Infrastruktúra, mint szolgáltatás. Olyan felhő alapú megoldás, ahol az ügyfél szolgáltatásként vásárolja az erőforrásokat, nem pedig saját részre történi megvásárlással, beruházással. Ilyen erőforrások lehetnek a szerverek, tárhelyek, szoftverek, adatközpont-helyek, vagy a hálózati eszközök.
PaaS: “Platform as a Service,” vagyis Platform, mint szolgáltatás. Ez egy olyan megoldás, ahol a cégek egy számítógép platformot (operációs rendszert és szolgáltatásokat) vesznek igénybe szolgáltatás formában.
SaaS: “Software as a Service,” vagyis Szoftver, mint szolgáltatás – azaz ilyen esetben komplett szoftvereket használhatunk felhő alapú szolgáltatásokon keresztül.
Szolgáltatás költöztetés: Egy felhő szolgáltatótól egy másikra váltás folyamata.  Vagy földi hagyományos szolgáltatásból egy felhőbe költözés folyamata is lehet.

Akár saját részére, akár más részére keres felhő alapú megoldásokat, lépjen velünk most kapcsolatba további információért!

Vajon ön lesz -e következő, akinek a cége költözik a felhőbe?

10828295_ml1