Informatikai megoldásokat nyújtunk vállalkozások számára.

Miért hasznos a privát felhő? 2. rész

19
aug

Miért hasznos a privát felhő? 2. rész

cldstrg

Amikor az elérhetőség és a méretezhetőség találkozik

 

Az egyik legnagyobb előnye a nyilvános felhő szolgáltatásoknak, hogy viszonylag olcsóak, sőt belépő szinten gyakran ingyenesek. Például, van olyan nyilvános felhő, ahol akár 15GB adatot tárolhatunk ingyen. Azon felhasználóknak, akik kis fájlokat mentenek le, a 15GB általában több, mint elegendő. Azon felhasználók számára, akik videókat akarnak tárolni, a havi 7.99 eurótól (~8.9 USA dollártól) induló, 1TB tárhelyet nyújtó előfizetések ideálisak lehetnek.

A nyilvános felhővel ellentétben, a személyes felhő nem jelent havonta ismétlődő költséget. Csak egy egyösszegű kiadást jelent. A felhasználók maguk választhatják ki az általuk előnyben részesített rendszert, határozhatják meg a szükséges tárolókapacitást, és szerezhetik be a szükséges eszközöket.

Továbbá, a személyes felhő könnyen bővíthető. A mai kor digitális eszközei a felhasználók számára nagyon könnyűvé teszik, hogy képeket rögzítsenek vagy fájlokhoz jussanak. Például, ha beszerzünk egy új tükörreflexes fényképezőgépet, egy fénykép akár 30MB is lehet. Nem telik sok időbe, hogy a tárolókapacitás-bővítésre legyen szükség az összes fotónk tárolásához. A személyes felhő megkönnyíti, hogy az igények növekedésével párhuzamosan a bővítsük a tárolókapacitást, további, vagy nagyobb kapacitású merevlemezek hozzáadásával. A legtöbb személyes felhőt kiszolgáló NAS egység 6TB-os méretig támogatja a merevlemezeket, tehát egy 2 egységet támogató NAS beszerzése akár 12TB tárolókapacitást is lehetővé tesz.
A következő és egyben utolsó részben a sebességről és a biztonságról lesz szó.