Informatikai megoldásokat nyújtunk vállalkozások számára.

Windows Server 2003 Támogatás Megszűnése – 2015 Július 14.

14
márc

Windows Server 2003 Támogatás Megszűnése – 2015 Július 14.

Idén július 14-én hivatalosan megszűnt a Windows Server 2003 termékcsalád kiterjesztett támogatása is.

Vagyis a fenti dátum után a Microsoft a Windows Server 2003 rendszerhez nem ad ki több biztonsági frissítést, nem nyújt támogatást és nem frissíti a technikai tartalmakat.

Azaz:

 • Nincs frissítés, nincs megfelelés, nincs biztonság.
 • Megszűnik a biztonság a virtualizált rendszereken is, mivel a Windows Server 2003 virtualizált és fizikai példányai is sebezhetők lesznek.

Fontos tisztában lenni a következővel: a Windows Server 2003 támogatásának vége azt jelenti, hogy az Ön vállalkozásának minél előbb meg kell terveznie a Windows Server 2003 rendszeren jelenleg futó alkalmazások és kiszolgáló feladatok újabb rendszerre való áttelepítését. (Pl. Windows Server 2012R2)

Lehet a fenti dátum még távolinak tűnhet, viszont javasoljuk, hogy minél előbb kezdje meg a tervezést és az átállást a Windows Server 2003 rendszerről egy olyan platformra, amely továbbra is biztosítani tudja az évek során a Windows Server 2003 rendszertől megszokott biztonságot és megbízhatóságot.

Miért Javasoljuk a Windows 2012 R2 rendszert?
 • Modern virtualizációs alap: A Microsoft virtualizációs technológiája, a Hyper-V 2012R2 díjmentesen használható alapként biztosítja a megfelelő környzetet a virtualizált szerverek telepítéséhez. Megfelelő hardverrel akár hibatűrő rendszer is kialakítható, ahol akkor sem áll meg a működés, ha valamelyik fizikai szerver meghibásodik. (javasolt írásunk: Cluster-in-a-BOX)
 • Tárolás, fájlszerver: A legújabb technológiáknak köszönhetően csökkenhet a tárhely felhasználás és az adatok deduplikációjával hatékonyabban használjhatjuk ki a rendelkezésre álló tárkapacitást.
 • Csak olvasható tartományvezérlő: Több telephellyel rendelkező vállalkozásoknál, ahol kevésbé védhetőek a szerverek minimalizálhatjuk a kockázatokat és az illetéktelen módosításokat.
 • Virtuális számítógép vagy munkamenet virtualizáció: Kialakítható a már hagyományosnak számító terminálszerveres (távoli asztal kapcsolatos) munkamenet, valamint a Hyper-V felett, virtuális gépekkel megvalósított munkaállomás virtualizáció is. (Javasolt cikkünk: 3X Virtual )
Segíthetünk?

Akár “kulcsrakészen” megoldható a rendszer átállítása az újabb technológiákra, akár felhő akár földi rendszerben gondolkodik. A lenti kapcsolati űrlap kitöltésével, vagy akár bármely elérhetőségünkön szívesen állunk rendelkezésére és szolgálatára.

 

  Küldjön Nekünk Üzenetet


  Vegye fel velünk a kapcsolatot minden kötelezettség nélkül.
  Maximum 1 munkanapon belül válaszolunk!